Finagra: Sljeme je dužno radnicima isplatiti plaće

Nakon što su radnici Sljemena danas silom pokušali ući u prostorije Finagre na Trgu bana Jelačića zahtijevajući isplatu plaća, u čemu ih je spriječila policija, Finagra je priopćila da je obveza isplate plaća na poslodavcu tvrtki Sljeme.

Dvjestotinjak radnika Sljemena prosvjedovalo je pred Finagrom, koja je većinski vlasnik tvrtke, a njihovi predstavnici željeli su razgovarati s članovima Uprave Finagre, no naišli su na zaključana vrata, iako su im, kako tvrde, ranije najavili dolazak.

No, Uprava Finagre u priopćenju tvrdi da su radnici Sljemena nenajavljeno danas u 10 sati pokušali silom ući u službene prostorije, pa je "zbog pokušaja provale intervenirala policija".

Uprava dodaje kako tvrdnja da je Finagra obećala isplatu plaća za siječanj nije istinita. U Sljemenu je zbog niza razloga krajem prošle godine prekinuta prizvodnja pa, po informacijama Uprave Finagre, nije moguće isplatiti plaće iz redovitog poslovanja.

U priopćenju se također odbacuju tvrdnje radnika da je predsjednik Uprave Sljemena Josip Segin prodao Finagri dio stambenog prostora i zemljišta.

(Hina) xmvr ymd

Pročitajte više