Fokus: Nećemo s HDZ-om, podržavamo novi plan oporbe

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Upravnog odbora stranke Fokus izvijestili su da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a.

Ne idu s HDZ-om

Iako je Dario Zurovec, vlasnik jedinog mandata koji je Fokus osvojio na izborima, posljednjih dana davao podosta dvoznačne poruke oko postizbornog koaliranja Fokusa, sada je stigla potvrda kako s HDZ-om neće ići u većinu.

"Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om. Fokus je spreman participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a s ciljem provođenja točaka oko kojih su svi suglasni, a služe uređenju države: čišćenje popisa birača, izmjena izbornog sustava, ukidanje Lex AP-a i smjena Turudića.

Nakon provedbe tih točaka će se izaći na nove demokratske izbore", napisali su na Facebooku iz Fokusa, stranke političkog centra koja se zalaže za manje poreze i regulacije, manji i efikasni javni sektor.

Nešto ranije, član Fokusa i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, koji je na listi Fokusa i Republike izabran u Hrvatski sabor, izvijestio je da su ga vodeće stranke kontaktirale za razgovor te najavio je da će razgovarati i s lijevima i s desnima, a objavio je i popis tema od kojih neće odustati u tim razgovorima.

Pročitajte više