Food outlet Žabac otvorio još jednu trgovinu i zaposlio beskućnika

Foto: Press foto

JUČER je svečano otvorena treća poslovnica food outleta Žabac. Predstavnica zadruge Martinov plašt Anđelka Bunić te socijalna radnica Vesna Hari predstavile su njihovu suradnju prilikom koje je zaposlen beskućnik Željko Rutič koji je i svečano otvorio ovu poslovnicu. Food outlet Žabac kao koncept danas zapošljava 32 ljudi, a među njima i prvog beskućnika.

Ovaj jedinstveni poduzetnički pothvat, koji je započeo kao obiteljski startup Marija i Maje Žamboki, dobio je prestižnu nagradu osvojivši drugo mjesto na Euromonitorovom natječaju za New Concepts in Retailing 2017, u kategoriji Grocery.

"Osim gospodina Željka Rutiča, na našoj trećoj lokaciji zaposlit ćemo i jednu osobu s posebnim potrebama koja će raditi na našem deterdžentomatu. Bez kreditnih zaduženja i s jasnim poslovnim planom razvijamo obiteljsko poslovanje. Kupci imaju povjerenja u nas, a kao što znate, u našim dućanima prodaje se lom, štok i rok roba koja je u potpunosti ispravna. Jako sam ponosan što ovaj koncept sprječava bacanje hrane", izjavio je Mario Žamboki povodom otvaranja trećeg food outleta na lokaciji Importanne centra u Zagrebu.

Prvi food outlet Žabac otvoren je 2016. u Tkalčićevoj, a drugi 2017. na Trešnjevci.

U travnju prošle godine na zagrebačkoj Trešnjevci, u Tratinskoj 80A, otvoren je drugi food outlet Žabac. Tamo smo snimili ovaj video.

Pročitajte više