Foto - Jutro poslije eksplozije kod benzinske u Sesvetama: Izbjegnuta katastrofa

SINOĆ oko 18.20 sati zapalila se cisterna kod benzinske postaje "Zovko" u Sesvetama. Iz Policijske uprave zagrebačke doznajemo da se cisterna nalazila iza benzinske postaje. Evakuirani su ljudi iz hotela "Zovko", koji se nalazi u neposrednoj blizini, te su maknuta vozila s parkirališta oko hotela i benzinske postaje.

U Sesvetama se čula jaka eksplozija

Policija je nakon eksplozije zatvorila promet Slavonskom avenijom u smjeru Zagreba, no on je ponovno pušten oko 18.50 sati. U eksploziji i požaru nije bilo ozlijeđenih. Očevici tvrde da se u Sesvetama čula jaka eksplozija prije nego što se cisterna zapalila.

Na benzinsku postaju je stigao veliki broj policajaca i šest vatrogasnih vozila. Zapalila se cisterna koja je bila parkirana u garaži, a požar je zahvatio još jednu cisternu te autobus.

Požar je lokaliziran

Požar je lokaliziran oko 18.45 sati. Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama je izvijestio da su eksploziju uzrokovale zapaljene gume na cisterni. "Vatra je zahvatila i drugu cisternu i autobus koji je bio parkiran u blizini. Jedna cisterna je izgorjela gotovo u potpunosti, a druga cisterna i autobus djelomično", izvijestili su iz Ureda. Zbog sigurnosti su evakuirani gosti hotela Zovko. Potvrđuju i kako u eksploziji nije bilo žrtava.

Vatrogasci ističu da više nema opasnosti za građane zato što je u tijeku detaljno čišćenje požarišta. Ističu da je moglo biti vrlo opasno da je vatra zahvatila spremnik druge cisterne u kojemu je bila lakozapaljiva tekućina, no to se na sreću nije dogodilo.

Cisterne su bile prazne

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke sinoć je rekla da još nemaju informacije da li se netko nalazio u prostoru gdje je požar izbio. Dodala je da je vatra buknula u garažnom prostoru koju koristi benzinska postaja u kojoj su bile dvije prazne cisterne i autobus. Policija još ne zna ni koji je uzrok požara. Više informacija će imati nakon završenog očevida.

Pročitajte više