FOTO 55-godišnjak u kući u Slavoniji skrivao automatsko oružje i hrpu streljiva

Foto: PU osječko-baranjska

OSJEČKO-BARANJSKA policija kazneno će prijaviti 55-godišnjaka s đakovačkog područja, u čijem su domu pronađeni automatsko oružje te veća količina streljiva, izvijestila je policija.

Policija je izvijestila da su temeljem sudskog naloga đakovački policajci pretražili osumnjičenikovu kuću gdje su pronašli automatsku puška, 74 komada streljiva kalibra 7.62 milimetara, tri spremnika za automatsku pušku, dva kontejnera raketnog bacača "RPG“ kalibra 62 milimetara, zračnu pušku i dvije patrone kalibra 16 milimetara.

Djevojka kroz prozor kuće na ulicu izbacila torbu sa streljivom, patronama...

Neposredno prije početka pretrage 26-godišnjakinja je kroz prozor kuće na ulicu izbacila torbu u kojoj se nalazilo 265 komada streljiva kalibra 7.62 milimetara, pet spremnika za automatsku pušku i 12 patrona kalibra 16 milimetara.

Streljivo je pokupio osumnjičenikov 54-godišnji poznanik koji se nalazio na ulici i odnio u svoj automobil, što je policija od njega naknadno oduzela.

Protiv 55-godišnjaka slijedi kaznena prijava osječkom Općinskom državnom odvjetništvu za nedozvoljeno posjedovanja, izradu te nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog za počinjen prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina.

Osumnjičenikov 54-godišnji poznanik i 26-godišnjakinja još se nalaze na ispitivanju, radi utvrđivanja svih okolnosti ovoga događaja, napominju u policiji.

Pročitajte više