FOTO MUP zvao svećenika da blagoslovi prostorije i zaposlenike civilne zaštite

Foto: MUP

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan blagoslovio je danas, 9. siječnja djelatnike i prostorije Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, objavila je policija.

"U predvorju zgrade Ravnateljstva civilne zaštite održan je blagoslov kojem je nazočio ravnatelj dr. sc. Damir Trut s okupljenim djelatnicima.

Blagoslov je predvodio Vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan, a uz njega su prisustvovali biskupski vikar za pastoral MUP-a vlč. Frano Musić, voditelj Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Ivan Galić, policijski kapelan don Željko Rakošec i pomoćnik kapelana Vinko Bakula", piše policija u priopćenju.

"Tom prigodom, monsinjor Bogdan istaknuo je važnost civilne zaštite kao službe koja je uvijek na raspolaganju i potaknuo sve djelatnike Ravnateljstva civilne zaštite da nastave služiti svom narodu i državi.

Vaša služba je služba ljubavi, završio je monsinjor lijepim riječima te svim djelatnicima, kao i njihovim obiteljima zaželio uspješnu poslovnu godinu ispunjenu mirom, ljubavi i dobrotom", piše MUP.

Pročitajte više