FOTO Dvije nesreće na A1. U Dalmaciji zatvorena traka, kod Zagreba ogromna kolona

U sudaru dvaju automobila u srijedu popodne na A1, nedaleko od odmorišta Sitno, tri su osobe ozlijeđene, doznaje se u splitskoj policiji i KBC-u, a iz HAK-a su izvijestili da je zbog prometnih nesreća kolona na A1 bila duga i 10 kilometara.

Policija je potvrdila da se prometna nesreća dogodila oko 14​ sati na autocesti A1, u blizini odmorišta Sitno, gdje su se sudarila dva osobna vozila. Zbog te je prometne nesreće autocesta A1 u smjeru Splita zatvorena od Vrpolja do Prgometa, dok se u smjeru Zagreba ​vozilo uz ograničenje brzine.

Na mjestu događaja obavit će se očevid koji bi trebao pokazati zbog čega je došlo do sudara dvaju vozila.

​Iz Hrvatskih autocesta priopćili su da je dvije osobe ​koje su nastradale u prometnoj nesreći kod odmorišta Sitno zbrinula HMP i odvezla u bolnicu, a po jednu osobu je došao helikopter HMP-a. ​

"Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 čvor Danilo (Vrpolje) – čvor Prgomet u smjeru Dubrovnika. Promet se vodi obilaznim pravcem. Vozila koja su ostala iza prometne nesreće polukružno se okreću na kolnik u smjeru Zagreba​", navode iz Hrvatskih autocesta.

Kako nam je javio čitatelj koji je tuda prolazio, jedan automobil uništen je do neprepoznatljivosti. Probijena je i ograda koja dijeli dva smjera autoceste.

Nesreća i kod Zagreba

Poslijepodne se dogodila prometna nesreća na autocesti A1 između čvorova Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika, izvještava HAK. Prema snimci koju smo dobili od čitatelja, vidi se da je BMW izletio s ceste i završio u jarku. Zbog nesreće je nastala kolona od 10-ak kilometra te se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Uskoro opširnije

Pročitajte više