FOTO Eksplodiralo u zgradi na Laništu, ozlijeđena žena prevezena na Rebro

Foto: Index

ZAGREBAČKA policija izvijestila je kratko kako je noćas oko 2:20 na Laništu došlo do eksplozije u stambenoj zgradi.

Dodaju kako je ozlijeđena jedna osoba te je prevezena u bolnicu.

Policija i sve nadležne službe su izašle na mjesto događaja.

Više informacija bit će poznato nakon očevida, tijekom jutra.

Kako doznajemo od svjedoka, navodno se radi o eksplozivnoj napravi koja je postavljena na vrata stana na trećem katu zgrade na broju 26. Od siline eksplozije raznesena su vrata svih stanova na tom katu.

Materijalna šteta je ogromna.

Stan i lift su teško oštećeni

O eksploziji su se oglasili i iz Centra 112.

"Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je noćas, 31. svibnja u 02:22 sati dojavu o eksploziji na trećem katu stambene zgrade, nakon koje je došlo do manjeg požara. Jedan stan i lift su teško oštećeni, a manja oštećenja su i na nekoliko ulaznih vrata susjednih stanova.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Novi Zagreb (11 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila), Hitna medicinska pomoć, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Jedna ženska osoba je lakše ozlijeđena, a nakon pružene prve pomoći prevezena je u Klinički bolnički centar Zagreb – Rebro na daljnju obradu.

Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja", napisali su.

Pročitajte više