FOTO Evo kako napreduje rušenje bivšeg Kerumovog hotela

Foto: Index

ROVINJSKA Adris grupa prije nekoliko je dana počela rušenje nekad Kerumovog hotela Marjan na Zapadnoj obali, na čijem mjestu planira izgraditi novi luksuzni hotel.

Kako su naveli iz Adris grupe, novi hotel, koji bi trebao biti gotov kroz dvije godine, jedan je od njihovih strateških turističkih projekata.

Tijekom radova će se demontirati toranj, koji će i u novom izdanju biti nove visine, ali će imati jedan kat manje, zbog novih standarda opremanja hotela, odnosno cijelog niza instalacija, koje kada je hotel napravljen 60-ih godina prošlog stoljeća nisu postojale. Po završetku obnove hotel će imati 285 smještajnih jedinica. 

Kerum kupio hotel za 170 milijuna kuna

Hotel je izgrađen 1963. godine i Splitu je dao prepoznatljivu vizuru. 2005. godine ga je Željko Kerum kupio za 170 milijuna kuna, što je bilo trostruko više od traženih 57 milijuna kuna. Četiri godine kasnije potpisan je ugovor s Hiltonom, Kerum je postao gradonačelnik, ali ubrzo je sve krenulo nizbrdo. 

Radovi su prekinuti, a doznalo se i da je Kerumov poslovni imperij na izdisaju. Kerumove tvrtke su redom propadale, a među njima je bio i Adriatic, tvrtka vlasnik Marjana. Deset godina nakon Kerumove kupnje Adriatic je završio u stečaju jer radnicima nisu isplaćivane plaće. 

Pročitajte više