FOTO Hamas je večeras ispalio 150 raketa na Tel Aviv. Ovo su posljedice napada

Foto: EPA

Hamas je ispalio 150 projektila prema Tel Avivu, priopćilo je ranije večeras oružano krilo te militantne skupine. Brigada Izz as-Din al-Qassam poručila je da je napad pokrenut kao odgovor na bombardiranje stambenog tornja. 

"Kao odgovor na bombardiranje stambenog tornja u središtu grada Gaze... brigade Al-Qassama sada usmjeravaju veliki raketni udar sa 150 projektila prema Tel Avivu", objavili su na Telegramu. Ranije je glasnogovornik izraelske vojske potvrdio da Izrael gađa ciljeve u Gazi iz zraka i upozorio da su kopnene operacije neizbježne. 

Žena teško ozlijeđena u napadu

Izraelske snage su priopćile kako su u najnovijem napadu na Tel Aviv ozlijeđena najmanje četiri civila. The Times of Israel piše kako je 34-godišnja žena u napadu zadobila ozbiljne ozljede. "Naši pirotehničari trenutačno rade na mjestu događaja kako bi uklonili strah i neutralizirali raketne predmete na licu mjesta", potvrdile su izraelske snage. 

"Pozivamo građanstvo da se drži u blizini zaštićenih područja te da poštuje upute policije i zapovjedništva na prvoj liniji", dodali su. 

Pročitajte više