FOTO Hrvat pokušao iz BiH prošvercati 110 kg skunka, objavljene su fotografije

Foto: MUP BiH

PRIPADNICI granične policije Bosne i Hercegovine uhitili su na prijelazu Bosanska Gradiška državljanina Hrvatske koji je pokušao prokrijumčariti veću količinu droge čija vrijednost na crnom tržištu doseže 250 tisuća eura, potvrđeno je u nedjelju iz sjedišta te policijske službe u Sarajevu.

Hrvatski državljanin čiji identitet nije objavljen otkriven je u pokušaju krijumčarenja droge tijekom operativne akcije "Diabolo" provedene pod nadzorom državnog tužiteljstva te uz suradnju s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

Droga je uz pomoć posebne opreme otkrivena u automobilu nizozemskih registracijskih oznaka kojim je upravljao uhićeni.

"Granična policija BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, 13. prosinca 2020. godine, provela je još jednu uspješnu operativnu akciju, kodnog naziva „Diablo“. Tom prilikom otkriveno je 110 kg opojne droge skunka, namijenjene za europsko tržište,čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 250 000 eura. Droga je otkrivena, uz pomoć specijalističke opreme, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske u kombi vozilu nizozemskih registarskih oznaka", stoji u priopćenju MUP-a BiH.

"Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predan Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna suradnja s Državnom agencijom za istrage i zaštitu", priopćili su.

Ravnatelj Granične policije BiH je rekao kako GPBiH bilježi jako dobre rezultate rada.

„Unatoč svim problemima s kojima se suočava Granična policija BiH, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada. Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužiteljstvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu na odličnoj suradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Središnjeg istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom pothvatu“, rekao je ravnatelj Galić.

Pročitajte više