FOTO Hrvati u Danskoj otvorili dosad najveći europski privatni Muzej iluzija

Foto: Metamorfoza

Metamorfoza, hrvatska tvrtka koja stoji iza Muzeja iluzija, nastavila je širenje mreže korporativnih Muzeja Iluzija. U Kopenhagenu je otvoren dosad najveći europski privatni Muzej iluzija u sklopu kojeg će posjetitelji moći razgledati neke potpuno nove eksponate koji za sve muzeje nastaju u Hrvatskoj. 

Svjetska mreža Muzeja Iluzija je hrvatski koncept začet na ideji osnivača i vlasnika Muzeja Iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića. Muzej Iluzija u Kopenhagenu smješten je u najpopularnijoj ulici Strøget u samom centru grada. 

Inače, Metamorfoza u svom portfoliju ima preko 50 Muzeja iluzija otvorenih u svijetu. Novootvoreni muzej u Kopenhagenu proteže se na 1200 četvornih metara. Posjetitelji u ponudi mogu pronaći više od 70 uzbudljivih i atraktivnih eksponata. 

Muzejski shop s velikom ponudom

Predstavljene su neke potpuno nove iluzije koje imaju poveznice s Danskom, odnosno odaju počast danskoj kulturi i povijesti. Posjetitelji će se tako moći penjati uz povijesnu kopenhagensku fasadu i upoznati potpuno novi koncept specijalnog danskog hot dog štanda.

Premijeru među eksponatima doživjet će i Vortex Dome koji se igra dinamikom kretanja, kao i Shade Illusion koji se poigrava sjenama. Bit će dostupne i neke stare iluzije poput Walk-in-kaleidoskopa te tzv. beskonačna soba.

Velika novost je i najveći muzejskih shop s novim konceptom i velikom ponudom. Posjetitelji će imati priliku kupiti mini izdanje iluzija. 

"Nastavljamo sa širenjem"

"Učenje kroz zabavu naša je premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili smo da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno. Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo. 

Nastavljamo s našim širenjem, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne Muzeje iluzija poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. Trenutačno prema tom modelu upravljamo s ukupno njih šest: Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Las Vegas, Denver te New York. Najveći korporativni Muzej iluzija na svijetu je onaj ljetos otvoren u Las Vegasu, a europski sada u Kopenhagenu", kazao je Teo Širola, direktor Metamorfoze.

Muzej Iluzija predstavlja najveći lanac privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija, u 25 država svijeta i 10 milijuna posjetitelja. Iluzije i eksponati nastaju u Hrvatskoj u razvojno-istraživačkom timu u Oroslavju. 

Pročitajte više