FOTO I VIDEO Dronovi kamikaze napali Kijev, vojnici pucaju po njima

Foto: Profimedia

NEKOLIKO eksplozija odjeknulo je u ranim jutarnjim satima u Kijevu, točno tjedan dana nakon što su Rusi izvršili napad na ukrajinski glavni grad, objavio je AFP. Agencija Reuters je objavila da je napad izveden bespilotnim letjelicama - kamikazama, pozivajući se na objavu Andrije Jermaka, predstojnika ureda ukrajinskog predsjednika.

 

"Rusi misle da će im to pomoći", napisao je Jermak putem Telegrama, aplikacije za razmjenu poruka. Tri eksplozije su se začule u razdoblju od 6.35 do 6.58 po lokalnom vremenu. Sirene su označile zračnu uzbunu neposredno prije prve eksplozije.

Reutersov novinar vidio je dijelove drona korištenog u napadu. Na njemu je pisalo: "Za Belgorod". Guverner ruske regije Belgorod blizu granice s Ukrajinom optužio je ukrajinske snage za višestruko granatiranje regije, a naoružani napadači ubili su u subotu 11 ljudi na vojnom poligonu u regiji Belgorod.

Kijev napadnut prije tjedan dana

Prošli ponedjeljak, 10. listopada, Rusi su žestoko bombardirali Kijev i druge ukrajinske gradove i pritom su usmrtili 19 osoba, a ranili 105 potaknuvši međunarodnu osudu. Dan poslije su Rusi nastavili sa zračnim napadima, ali s manje žestine, a glavna meta su im bila energetska postrojenja na zapadu Ukrajine.

Napadi su izvedeni u znak osvete za eksploziju u kojoj je djelomično oštećen Krimski most, strateški vrlo važan za Ruse. Prošli petak je ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio zadovoljstvo izvedenim zračnim udarima i procijenio da tako razorni napadi na ukrajinske gradove trenutačno nisu potrebni.

Pročitajte više