FOTO I VIDEO Tisuće ljudi u Maksimiru za 1. svibnja. Dijele se grah i štrukle

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, u park Maksimir od jutra pristižu brojni Zagrepčani i Zagrepčanke koje uz 40.000 porcija graha i 20.000 porcija štrukli očekuje zabavni program, sa zvijezdom Gibonnijem. 

 

Program za sve generacije organiziran je na dvije maksimirske pozornice, gdje će biti održani glazbeni nastupi, te kreativne i edukativne radionice. Besplatni grah i štrukle posjetiteljima će se dijeliti od 10.30 sati. 

Nastupi glazbenika u Maksimiru

U programu sudjeluje niz glazbenih izvođača, a u 12 sati predviđen je nastup Gibonnija. Na velikoj pozornici nastupaju i Martin Kosovec, pobjednik četvrte sezone emisije The Voice.

Nezaobilazni dio programa je i nastup Zagrebačkog orkestra ZET-a kojem se pridružuju i gosti Šlageristi. Nastupaju i bend Superstary, Ivana Galić i SoulBEAT te Tri soprana "One".

Na maloj pozornici, tik do ulaza u park Maksimir do 15 sati održavaju se predstave za djecu i nastupi plesnih skupina. U blizini male pozornice posjetitelji će moći besplatno sudjelovati na kvizu općeg znanja. 

Građanima će se s velike pozornice u 11.30 sati obratiti i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

SDP-ovci dijelili crvene karanfile građanima pred Maksimirom i čestitali 1. maj

Ispred ulaza u park Maksimir posjetitelje su tradicionalno dočekali SDP-ovci koji su im dijelili crvene karanfile i čestitali 1. svibanj.

Postavljen je i štand sindikata Preporod, čiji članovi građanima dijele letke na kojima se upozorava na nezadovoljstvo pomoćnika u nastavi, čiji ugovori o radu traju dok i nastava, nisu za isti rad istovjetno plaćeni i njihov status nije usklađen sa zakonima. 

Izostala sindikalna povorka

Sindikalna prvosvibanjska povorka i ove je godine izostala.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever izjavio je da za Međunarodni praznik rada NHS neće organizirati prvosvibanjsku povorku jer iskustvo pokazuje da hrvatsko društvo, za razliku od npr. njemačkog, ne pokazuje interes za radničke akcije.

"Prijašnjih se godina pokazalo da su u prvosvibanjskim povorkama sudjelovali samo predsjednici sindikata, povjerenici i aktivisti, a šira javnost ostajala je po strani", rekao je prvi čovjek NHS-a.

Pročitajte više