FOTO Kamion je trebao prevoziti boje i lakove. Srpski carinici unutra pronašli BMW

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinski službenici i granična policija neprekidno su angažirani na sprečavanju krijumčarenja robe preko državnih granica, suočavajući se pritom s raznolikim izazovima. Osim čestih pokušaja šverca manje vrijedne robe poput cigareta ili mesa, koji su zbog nižih cijena u susjednim zemljama atraktivni za nelegalnu trgovinu, te neizostavnog krijumčarenja droga, povremeno dolazi do pokušaja neočekivanih krijumčarenja. 

Upravo takav slučaj otkriven je 29. veljače u Gornjem Milanovcu, kada su carinski službenici tijekom pregleda kamiona, koji je prema dokumentaciji trebao prevoziti sirovine za proizvodnju boja i lakova, pod ceradom pronašli - automobil marke BMW.

Vozilo, koje nije imalo registarske oznake i bilo je dobro osigurano da se ne pomakne tijekom transporta iz Slovenije, uspješno je smješteno unutar kamiona, vjerojatno uz pomoć viličara.

Nedugo prije toga, prethodnog vikenda, na graničnom prijelazu Bartovci došlo je do još jednog značajnog otkrića. Zaustavljen je luksuzni automobil Porsche Panamera 4s, čija vrijednost premašuje 77.000 eura, s inozemnim registarskim oznakama.

Vozilom je upravljao državljanin Srbije, koji nije bio registrirani vlasnik automobila. Budući da u trenutku zaustavljanja nije posjedovao boravišnu ni radnu vizu, što je preduvjet za upravljanje vozilom s inozemnim registracijama, automobil je zadržan do daljnjeg, dok traje proces razjašnjavanja okolnosti.

Pročitajte više