FOTO Kod Pule snimljeno više pijavica, pogledajte fotografije

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Više pijavica formiralo se danas na istarskom području, a tri su uočene kod Pule. Za sada nema informacija o mogućoj šteti.

DHMZ je danas objavio narančasto upozorenje za riječku regiju, koja obuhvaća i Istru. Upozorenje je objavljeno zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom uz obilnu oborinu. Vjerojatnost grmljavine prelazi 75 posto.

Meteorolozi upozoravaju i na moguće olujne udare juga.

Civilna zaštita objavila upozorenje za sutra

Prognostičari DHMZ-a za sutra su izdali narančasto upozorenje na kišu za riječku regiju, gdje su moguće obilne oborine, a Ravnateljstvo civilne zaštite upozorava da su mogući prekidi opskrbe energijom i komunikacijske mreže te opskrbe vodom.

Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu, poručuju iz Ravnateljstva na društvenim mrežama dodajući kako je moguće poplavljivanje imovine te prometne mreže, a upozoravaju i na opasnosti zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim kolnicima.

Zbog vjetra, narančasto je upozorenje izdano za Zapadnu obalu Istre, te Kvarner i Kvarnerić, stoji u objavi uz napomenu da vozači koji kreću na put prate stanje na cestama na stranicama Hrvatskog autokluba kao i prognoze i upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda.

 

 

Pročitajte više