FOTO Konzum reagirao na tekst o praznim policama u Rijeci, napunili ih pa poslali fotografije

Foto: Konzum

NAKON što je Index objavio priču čitatelja koji je, kako tvrdi, u Rijeci fotografirao prazne police Konzumovog dućana i komentirao brojne probleme u toj trgovini, javili su se iz Konzuma.

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"na portalu Index.hr 12. listopada 2017. godine objavljen je članak koji donosimo na sljedećoj poveznici (http://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-citatelj-snimio-prazne-police-konzuma-kisa-pada-po-kupcima-prodaju-pljesnivi-sir/1000372.aspx) pod naslovom „FOTO; Čitatelj snimio prazne police Konzuma Kiša pada po kupcima prodaju pljesnivi sir, autora R. I.

Kako bi javnost bila u potpunosti točno, potpuno i pravodobno informirana, u smislu odredbe čl. 40. i 56. Zakona o medijima, zahtijevamo da objavite u cijelosti ovaj ispravak i odgovor na objavljene informacije na istom ili istovrijednom mjestu u okviru vašeg medija.

"Fotografije nisu snimljene 12. listopada, nego kroz 14 dana"

Na samom početku željeli bismo ukazati na činjenicu kako objavljene fotografije nisu prikaz stvarnog stanja na dan 12. listopada 2017. godine, već je riječ o nizu fotografija snimljenih u proteklih 14 dana. Uporište u navedenom imamo u činjenici da je dio fotografija objavljen na Konzumovoj službenoj Facebook stranici od strane različitih kupaca tijekom posljednja dva tjedna, odnosno da je dio prodajnih akcija koje se nalaze na fotografijama završio prije određenog vremena.

U nastavku šaljemo pojašnjenja za svaku od objavljenih fotografija:

1 Fotografirana Ledo škrinja bila je u procesu preslagivanja radi promjene asortimana iz ljetnog u zimski. Ovaj proces trenutno se odvija u 50-ak Super Konzuma diljem Hrvatske i dio je standardnih maloprodajnih procedura.

2 Kutije u kojima su stajali keksi, a koje su snimljene na podu, tamo su se mogle nalaziti nakon što je kupac uzeo posljednje preostale artikle na akciji. Konzum veliku pažnju posvećuje redu u svojim trgovinama i čim djelatnik na prodajnom mjestu uoči takvu situaciju prazno je pakiranje odmah uklonjeno.

3 Fotografija prazne police s medom stara je dva tjedna, jer je tada navedeni proizvod bio na akciji. Situacija s praznom policom s akcijskim artiklom može se dogoditi, odnosno do nje dolazi nakon što se rasproda zaliha tog pojedinog proizvoda.

Kasno navečer nema voća

4. Fotografija banana datira od 2. listopada kada ju je na Konzumovoj Facebook stranici (link u nastavku) postavio jedan naš kupac. Snimljena je u 20:00 sati, odnosno krajem radnog vremena prodavaonice, kada su svježi proizvodi već rasprodani.
(https://www.facebook.com/Konzum/posts/1517843098262118 )


5. Fotografije praznijih polica s grahom šećercem i kukuruzom uslikane su jučer, odnosno zadnjeg dana akcije za oba proizvoda, tako da ne prikazuju ništa neuobičajeno.

6.Fotografija zatvorene blagajne pokazuje blagajnu koja je zbog kvara koji se dogodio bila u tom trenutku stavljena izvan funkcije. Kvarovi na blagajnama, kao i kod sve druge opreme koja se nalazi u okviru prodavaonica, događaju se u okviru našeg poslovanja te se popravljaju u najkraćem vremenu po uočavanju kvara.

7. Fotografija pokazuje rasvjetna tijela koja nisu u funkciji te će se u okviru redovnog održavanja zamijeniti. S obzirom na to da navedeni prostor hodnika nije u našoj nadležnosti, ukazali smo na taj problem nadležnima.

8. Fotografirani sir u vrijeme kada je fotografija napravljena bio je u roku trajanja, no kako je uočeno da se na njemu pojavila plijesan, povučen je iz prodaje.

Naposljetku, da bismo pokazali stvarno stanje stvari u ovom trenutku na navedenom prodajnom mjestu, šaljemo fotografije polica s objavljenim proizvodima.

Pročitajte više