FOTO Kujundžić kaže da su djeca najvažnija. Ovo je dječja kirurgija u Rijeci

Foto: Čitatelj Indexa

PREDSTAVNICE udruge Roda jutros su Ministarstvu zdravstva uručile 400 svjedočanstava žena koje su doživjele stravična iskustva u hrvatskim bolnicama.

"Sastanak je dobrano priveden kraju, uvažavamo primjedbe i provjerit ćemo sve podatke u svakom slučaju. Ono što je najpotrebnije hrvatskoj državi i hrvatskoj naciji jesu djeca i sve ćemo učiniti da trudnice i djeca budu zaštićeni. Bilo koja nepravilnost će se sankcionirati, nikoga nećemo štititi", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Derutno stanje na odjelu za dječju kirurgiju u Rijeci

No fotografije koje nam je poslao čitatelj Indexa ne idu u korist Kujundžićeve izjave kako će "učiniti sve da djeca budu zaštićena".

Čitatelj nam je poslao fotografije odjela dječje kirurgije u Rijeci, konkretno na lokaciji Kantrida.

Na fotografijama se vidi derutno stanje u kojem se nalazi odjel.

"Sramota"

"Javljam se kao otac djeteta koji je nažalost morao nedavno posjetiti odjel dječje kirurgije u Rijeci - lokalitet Kantrida.

Ovako Kujundžić zamišlja odjel dječje kirurgije i ovako nadzire i štiti djecu u Hrvatskoj.

Sramota!" napisao nam je čitatelj Indexa uz priložene fotografije.

KBC Rijeka postavlja 65 "funkcionalnih koševa za otpad"

Poslali smo upit riječkom KBC-u o stanju na dječjoj kirurgiji. Osim što su nam odgovorili da KBC Rijeka koristi čak 60 zgrada na više lokacija, tvrde da stalno rade na unaprjeđenju uvjeta u bolnicama. A potom su se pohvalili kako će uskoro oko bolnica postaviti 60 novih kanti za otpad i opuške. Poslali su nam i fotografije tih kanti.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Klinički bolnički centar Rijeka djeluje na tri gradske lokacije, a odjeli su smješteni u preko 60 zgrada. Zbog zahtjevnih logističkih uvjeta kontinuirano se radi na unapređenju uvjeta u bolničkoj sredini. Tako je upravo u tijeku postavljanje 65 funkcionalnih koševa za otpad i opuške, odnosno pojačano je čišćenje i odvoz rashodovanog namještaja i druge opreme uslijed brojnih građevinskih adaptacija na više klinika. Upravo je raspisan natječaj za gradnju nove zgrade bolnice za majku i dijete na Sušaku, što znači zatvaranje, odnosno preseljenje dječje bolnice sa lokaliteta Kantrida. To je glavni razlog zašto u dječjoj bolnici nisu predviđeni građevinski radovi uređenja već se samo zanavlja medicinska oprema. Nova dječja bolnica na Sušaku osigurat će skrb za najmlađe pacijente po najvišim svjetskim standardima, što je misao vodilja i ključna profesionalna težnja svih djelatnika ustanove", stoji u odgovoru riječkog KBC-a.

Pročitajte više