FOTO Migranti oteli teretni brod u Italiji, napali posadu. Uhitili ih specijalci

Foto: EPA

TALIJANSKE specijalne snage svladale su danas skupinu migranata koja je otela teretni brod kod obale Napulja. Nekoliko ljudi iz skupine od njih 15 koji su se skrivali na brodu kao slijepi putnici svladalo je jučer posadu broda, objavile su vlasti. Prisilili su brod Galata Seaways, koji je plovio pod turskom zastavom, da skrene s rute. Brod je plovio iz Turske prema Francuskoj. 

Talijanska mornarica helikopterima je stigla do broda i uhitila napadače, koji su bili naoružani noževima. "Sve je dobro završilo", objavio je na Twitteru talijanski ministar obrane Guido Crosetto. Brod je potom usmjeren prema Napulju na policijsku provjeru, a trojica od 15 migranata optužena su zbog posjedovanja oružja.

U bolnicu su odvedene dvije žene, od kojih je jedna trudna, i dvojica muškaraca, objavila je ANSA pozivajući se na napuljske zdravstvene dužnosnike. Drugi migranti, koji su policiji rekli da su iz Afganistana, Sirije i Iraka, smješteni su u prihvatni centar za izbjeglice. Brod je jučer navečer napustio Italiju i nastavio putovanje prema Seteu na jugu Francuske.

Pročitajte više

 

Pročitajte više