Misteriozni monolit se pojavio u pustinji Nevade. Policija: Kako je dospio tamo gore?

Foto: LVMPD

Tijekom vikenda se u pustinji Nevade pojavio misteriozni monolit, potaknuvši nagađanja o tome što bi to moglo biti i tko je odgovaran za njegovu "instalaciju". Strukturu je primijetila policija Las Vegasa tijekom misije potrage i spašavanja sjeverno od doline Las Vegasa. 

"Vidimo puno čudnih stvari, ali pogledajte ovo! Kako je dospio tamo gore?" objavila je policija na društvenim mrežama. Visoka, pravokutna, reflektirajuća struktura uočena je u blizini Gass Peaka, planinarskog područja u pustinji Nevada, piše BBC

We see a lot of weird things when people go hiking like not being prepared for the weather, not bringing enough water......

Objavljuje LVMPDPonedjeljak, 17. lipnja 2024.

Misteriozni objekt 

Monolit nalikuje drugim sličnim zagonetnim objektima koji su se 2020. pojavili diljem svijeta. Ima i sličnosti s onim iz kultnog znanstveno-fantastičnog filma 2001: Odiseja u svemiru, koji je režirao Stanley Kubrick. 

Prije otprilike četiri godine su se na raznim mjestima pojavili slični objekti, među kojima i jedan u američkoj pustinji Utah. U studenom 2020. ga je uočio pilot helikoptera. Otprilike u isto vrijeme pronađen je jedan u Rumunjskoj, kao i jedan u Kaliforniji te na na otoku Wight u Engleskoj. 

Još jedan monolit se u ožujku pojavio na vrhu brda u Walesu. Očevici kažu da je skulptura izgledala savršeno ravno. Za sada nije poznato tko postavlja ove neobične objekte. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.