Građani protiv novog Horvatinčićevog rugla opet prosvjedovali na Facebooku, umjesto Cvjetnom trgu

Foto: Facebook/1postozagrad

NA Cvjetnom trgu u Zagrebu otvara se nova terasa. Sam čin podizanja nove terase na prostoru koji je već zakrčenom nekolicinom terasa izazvao je neodobravanje dijela građana Zagreba.

Grad Zagreb je odobrenje za novu terasu na Cvjetnom dao tvrtki Hoto Centar Tomislava Horvatinčića. Zbog toga je danas u 18 sati bio zakazan prosvjed protiv otvaranja nove terase, a koji se promovirao putem Facebook grupe 1postozagrad.

"Danas u 18 sati na Cvjetnom trgu sjedenje na klupi kod crkve, parkiranje bicikala na stupove buduće terase, hodanje kroz buduću terasu i što god se sami sjetite u cilju ometanja radova i ukazivanja na kriminal stavljanja još jedne terase i preplavljivanja Zagreba privatnim interesom! Šalji dalje i pozovi frendove", stoji u objavi grupe na Facebooku.

No, s obzirom na to kako se u 18 sati na Cvjetnom trgu okupilo jedva dvadesetak prosvjednika, može se ustanoviti kako je prosvjed propao te kako je sve ostalo samo na Facebook inicijativi.

Tijek prosvjeda:

18.24 Na Trgu se okupilo tridesetak ljudi, uključujući i novinare.

18.08 Na Cvjetnom se okupilo dvadesetak ljudi te još toliko novinara. Potporu prosvjedu došao je dati i SDP-ov Bojan Glavašević.

18.02 I dalje nema dotoka građana koji bi podržali prosvjed.

17.55 Okupilo se desetak ljudi.

17.50 Na Cvjetnom se zasad okupilo tek nekoliko prosvjednika s biciklima.

O slučaju se na Facebooku očitovao i Sindikat biciklista.

"Gradska vlast vodi Zagreb u smjeru koji ga sve više udaljava od njegovih građana... Na Cvjetnom trgu niču nove nadstrešnice i otimaju građanima javni prostor već ionako zakrčen terasama ugostiteljskih objekata.

Iako se prije 2 god.vodila borba za oslobađanje klupe na trgu i njezino vraćanje u neometanu upotrebu, čini se da je bitka ponovno izgubljena.

Sigurni smo da građani i posjetitelji Zagreba zaslužuju bolje od ovoga", navode.

Pročitajte više