FOTO Na zadarskom području zaplijenjena veća količina droge

Foto: PU zadarska

Potkraj prošloga tjedna na širem zadarskom području otkriveno je više od četiri kilograma različite droge, 12 iPhonea i veća količina novca, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u zadarskoj policijskoj upravi (PU).

Prošli petak rano ujutro u automobilu 26-godišnjeg Splićanina policijski pas Boy iz šibensko-kninske policijske uprave nanjušio je veću količinu droge.

"U pretrazi automobila, ispod sjedala suvozača otkriveno je 1614 grama kokaina, 1360 grama heroina, 1074 grama amfetamina i 1070 grama marihuane. Ukupno je to 4794 grama droge", kazao je voditelj kriminalističke policije Željko Pilipović.

Djevojci našli 1.2 grama marihuane, a dodatnom pretragom hrpu novca i mobitela

Dva dana kasnije, u nedjelju, u tijeku redovite kontrole prometa policajci na području Benkovca zaustavili su automobil kojim je upravljala 26-godišnjakinja benkovačkog područja.

Voditelj odjela kriminaliteta droga Jure Ražov rekao je da je prilikom policijskog postupanja i kontrole žena dragovoljno predala vrećicu u kojoj je bilo 1.2 grama marihuane.

"Vizualnim pregledom vozila policijski službenici su uočili da je u automobilu velik broj mobitela i termovizijska kamera. Naknadnim pretresom vozila i stana 26-godišnjakinje pronađeno je ukupno 12 mobitela marke iPhone, termovizijska kamera, 27 grama marihuane te oko 9.8 grama kokaina pakiranog u devet pojedinačnih pakiranja", dodao je Ražov.

Imala više od deset tisuća eura

Osim droge i tehnoloških uređaja, 26-godišnjakinji je oduzeta i veća količina novca, procijenjeno je da je žena u različitim valutama imala više od deset tisuća eura.

"Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv 26-godišnjakinje je općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je predana u pritvorsku jedinicu PU zadarske", kazao je Ražov.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina iznio je statističke podatke te sigurnosne pokazatelje od početka 2024. godine te istaknuo da je 17 posto povećanje kaznenih djela te 10 posto povećanje prekršaja u prometu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.