FOTO Nastavlja se rušenje Barbarićeve ilegalne vile na Hvaru

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Donedavni šef Uprave HEP-a Frane Barbarić nastavlja s rušenjem svoje ilegalne vile na Hvaru.

Barbarić se na rušenje odlučio nakon što je splitski Općinski sud odbio njegovu žalbu na rješenje Državnog inspektorata koji je naložio rušenje. HTV-ova novinarka navodi kako se s terena može vidjeti da se danas demontiraju vrata i prozori. 

Nije platio kazne u vrijednosti od 30.000 eura

"Za nekoliko dana mogao bi i bager, koji se nalazi u dvorištu, po svemu sudeći, rušiti kuću, a i ove okolne objekte koji su sporni u ovoj ilegalnoj gradnji. Tome je prethodila odluka Općinskog suda u Splitu, koji je odbio rješenje Frana Barbarića na odluku Državnog inspektorata za bespravnu gradnju, odnosno za rušenje koje je trebalo biti početkom prosinca.

Barbarić se oglušio na rješenja Državnog inspektorata i nije platio kazne u vrijednosti od 30.000 eura. To neće biti, po svemu sudeći, jedini problem. Naime, bivši predsjednik uprave HEP-a isto tako zaradio je kaznenu prijavu.

Državno odvjetništvo u Splitu podiglo je kaznenu prijavu protiv njega zbog bespravne gradnje, a zakon za to predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina", izvijestila je novinarka HTV-a.

Pročitajte više