FOTO Ovo su uhićeni u velikoj akciji Uskoka zbog droge. Idu u istražni zatvor

Foto: PIXSELL/Davor Javorovic

Sudac istrage osječkog Županijskog suda večeras je odredio jednomjesečni istražni zatvor devetorici okrivljenika, koje Uskok tereti za neovlaštenu proizvodnju velikih količina marihuane, izvijestili su na Sudu.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog tužiteljstva i svoj devetorici osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a dvojici osumnjičenih također zbog opasnosti od bijega, izjavio je novinarima glasnogovornik osječkog Županijskog suda Davor Mitrović.

Jedan u bijegu, drugi već u zatvoru

Jedan okrivljenik je u bijegu i nije dostupan institucijama kaznenog progona RH, a drugi se već nalazi na izdržavanju kazne, pa protiv njega nije ni podnesen prijedlog za određivanje pritvora, pojasnio je Mitrović.

Uskok je, na temelju policijske prijave, pokrenuo istragu protiv desetorice osumnjičenih za uzgoj najmanje 300 kilograma marihuane i 700 kilograma industrijske konoplje, na koju su nanosili polusintetske kanabinoide kako bi je pojačali, odnosno pretvorili u drogu i potom prodavali na području Hrvatske i EU.

 

Foto: PIXSELL/Davor Javorovic

 

Foto: PIXSELL/Davor Javorovic

 

Foto: PIXSELL/Davor Javorovic

 

Foto: PIXSELL/Davor Javorovic

 

Foto: PIXSELL/Davor Javorovic

Zaplijenjeno oko 1.5 tona industrijske konoplje

Uskok i policija ističu da je u pretragama zaplijenjeno oko 1.5 tona cvijeta industrijske konoplje, dok je na terenu pronađeno posađenih još oko 3640 komada biljaka, koje su oduzete u nastavku pretrage. Kako se radi o značajnim površinama na kojima se nalaze sadnice, pretraga će se nastaviti i idućih dana, izvijestila je policija.

Za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja tužiteljstvo sumnjiči ukupno deset okrivljenika, u dobi između 30 i 63 godine.

Pročitajte više