POTRESI U HRVATSKOJ

FOTO Oštećena škola u Vrpolju, dio zida pao na stol: "Sreća da nije bilo učenika"

Foto: N1 screenshot

ŠTETA od potresa u Dalmaciji ipak ima. Osnovna škola Vrpolje ima velika oštećenja, otpala je žbuka sa stropa, nastalo je oštećenje na spoju zida i stropa duž cijelog prvog kata, a u zgradi gdje se održava razredna nastava dio stropa pao je na radni stol.

 

"Sva sreća da učenika nije bilo u školi, imali bismo velike probleme", rekao je zamjenik ravnateljice OŠ Vrpolje Stipe Komadina.

"Vidljiva su velika oštećenja na zgradi škole, otpala je žbuka, duž cijele površine zida i plafona na prvom katu je nastalo oštećenje", rekao je Komadina za N1 televiziju.

Kazao je da su djeca u školi te da očekuju dolazak statičara i gradonačelnika.

Potres se dogodio u 5:59 ujutro

Jutros u 5 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika. Potres se osjetio od Senja do Dubrovnika.

Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva EMS ljestvice, piše Seizmološka služba RH.

Građani na društvenim mrežama pišu da se osjetio jači potres koji je duže trajao.

Zatvorene pruge, pregled u tijeku

Zbog pregleda pruge nakon jutrošnjeg jakog potresa na šibenskom području, za promet su zatvorene pružne dionice Knin - Split i Knin - Šibenik, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica.

Za očekivati je da će biti još potresa

O potresu smo razgovarali s jednim od dežurnih seizmologa Seizmološke službe Republike Hrvatske Tomislavom Fiketom. 

"Kad realno gledamo ovu situaciju, za očekivati je da će biti još podrhtavanja. Teško je predvidjeti kakve će biti magnitude. Međutim, na području cijele Hrvatske bilježimo povećanu seizmičku aktivnost te, poučeni prijašnjim iskustvima, nije isključeno da će biti i jačeg potresa", rekao je Fiket. 

Pogledajte snimke potresa

 
 

...

Primajte na mail prijelomne vijesti čim se dogode. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više