FOTO Ove aute je HDZ-ov župan siromašne županije platio 272 tisuće naših eura

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Županija brodsko-posavska, na čijem je čelu HDZ-ov Danijel Marušić, kupila je pet automobila koji su ovu siromašnu županiju koštali 272.705 eura, prvi je jučer donio Index.

>>HDZ-ov šef jedne od najsiromašnijih županija kupio pet auta za preko 270 tisuća eura

>>HDZ-ovac hrpu para dao na električne aute pa kupio Audi. "Električnima je slab domet"

Kupljeno pet auta

Pixsellov fotoreporter danas je fotografirao ove automobile. Radi se o četiri automobila marke Hyundai (Ioniq 5 i Kona) koji su nabavljeni u veljači. Vrijedni su 214.715 eura.

"Nabava električnih vozila sufinancirana je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 37.162,39 eura bez PDV-a. Brodsko-posavska županija izgradila je i vlastitu punionicu električnih vozila za potrebe nabavljenih službenih automobila, a koja se napaja iz električne foto-naponske stanice instalirane na zgradi županijske uprave", odgovorili su nam iz Županije.

U studenom ove godine nabavljeno je još jedno vozilo, i to rabljeno, vrijedno 57.990 eura. Radi se o Audiju A6 TDI quattro. Županiju smo pitali zašto je išla u nabavku još jednog automobila.

"Zbog ograničenog dosega električnih vozila i učestalih kvarova službenih vozila na fosilna goriva, pojavila se opravdana potreba za nabavkom još jednog vozila te je iz tog razloga pokrenut postupak javne nabave rabljenog vozila Audi A6 TDI quattro, ukupne vrijednosti 46.392,00 eura bez PDV-a", objasnili su.

Jedna od siromašnijih županija

Spomenimo da se radi o jednoj od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj. Prema nominalnom BDP-u po stanovniku i podacima Državnog zavoda za statistiku, Brodsko-posavska županija je na predzadnjem mjestu, a siromašnija je samo Virovitičko-podravska županija.

HDZ-ovac Marušić na čelu je županije od 2009. godine. Ovo mu je peti mandat na čelu ove jedinice regionalne samouprave. Na parlamentarnim izborima 2015. i 2016. izabran je za zastupnika Hrvatskog sabora.

U nastavku možete pogledati još fotografija ovih automobila.

Pročitajte više