FOTO Ovo je hrpa droge koju je policija pronašla u vikendici u Zelini. 400 kila

Foto: Index

ZAGREBAČKA policija održala je presicu u Heinzelovoj ulici na kojoj je iznijela podatke o dovršenom kriminalističkom istraživanju slučaja veće količine droge pronađene u vikendici u Zelini.

Podsjetimo, preko 400 kila raznih droga, uglavnom marihuane i ecstasyja, otkriveno je u unajmljenoj vikendici na području Zeline, a o toj zapljeni oko milijun eura vrijednih narkotika i uhićenju dvojice muškaraca zagrebačka policija je prijepodne izvijestila na konferenciji za novinare.

Novinarima su se obratili šef Službe kriminaliteta droga Goran Lauš i voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU zagrebačke Marija Goatti. U akciji su uhićena dva muškarca.

Obiteljska kuća puna droge

 

Lauš je rekao da je droga pronađena u obiteljskoj kući u Zelini koja je služila kao skladište droge. Kazao je da su uhićeni državljani Hrvatske i Srbije. Kaže da je ovo značajna zapljena droge u Hrvatskoj te da je jedna od većih zapljena u zadnjih 10 godina.

Lauš kaže da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 27 i 50 godina zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 

"Obavještajnim radom policijskih službenika iz Službe kriminaliteta droga dobili smo saznanja da se u mjestu Gornje Orešje nalazi obiteljska kuća koja služi isključivo za skladištenje droge i pripremanje droge za daljnju prodaju. Locirali smo objekt i isplanirali uhićenja osoba. Tako je 15. veljače uhićen 50-godišnjak iz Srbije, a istog dana poslijepodne i 27-godišnjak iz Hrvatske", rekao je Lauš.

Što je sve policija pronašla u kući?

Lauš kaže da je pretragom kuće pronađeno i oduzeto oko 330 kilograma konoplje pakirane u 292 paketa, 90 kilograma amfetamina pakiranih u 690 paketa, oko 196.000 komada tableta ecstasyja, 25 litara amfetaminskog ulja, dva kilograma smole konoplje, jedan kilogram droge MDMA, 76 grama kokaina, 30 litara metanola, 10 litara akumulatorske kiseline, tri kilograma punila i pet digitalnih vaga.

Rekao je da je pronađeno i oružje, kilogram plastičnog eksploziva, tri detonatorske kapisle, strojnica s prigušivačem i automatski pištolj.

Protiv prvoosumnjičenog i drugoosumnjičenog policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu te su privedeni pritvorskom nadzorniku.

 

 

Pročitajte više