FOTO Ovo je novi ministar za istim stolom s dečkom koji je muljao s covid-testovima

Foto: Facebook

PREMIJER Andrej Plenković potvrdio je da će Damir Habijan, saborski zastupnik i predsjednik varaždinskog HDZ-a, postati novi ministar gospodarstva i održivog razvoja. Habijan je političar koji na Instagramu često objavljuje fotografije iz svog privatnog života. Fotografije ga prikazuju kako trči maratone, vježba u teretani, surfa, vesla, pliva, planinari i vozi bicikl.  

Međutim, društvenim mrežama se širi još jedna fotografija. Na njoj novi ministar sjedi za stolom u društvu s Filipom Mihalićem, mladićem koji je ranije ove godine bio u fokusu javnosti zbog sumnjivih milijunskih poslova s navodno krivotvorenim testovima na koronu. Nije poznato kada je nastala fotografija i kojim povodom. 

Firma mladog Mihalića uvozila je testove za koronu od licenciranog proizvođača iz Kine, tvrtke Xiamen Boson Biotech, da bi ih onda počela krivotvoriti u Turskoj i prepakiravati u Varaždinu. Prije dva mjeseca pojavila se nepotvrđena informacija kako je za Mihalićem izdan europski uhidbeni nalog zbog kaznenog djela prijetnje. 

HDZ: Filip Mihalić nije naš član

Filip Mihalić je sin bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Anđelka Mihalića. Tada su nam neslužbeno iz varaždinskog HDZ-a potvrdili kako je Filip Mihalić član njihove stranke. Na Facebooku su još 2018. objavljene fotografije koje prikazuju Filipa Mihalića na druženju članova varaždinske Mladeži HDZ-a. 

Danas smo poslali novi upit varaždinskom HDZ-u o tome je li Filip Mihalić još uvijek član njihove stranke. "Filip Mihalić nije član HDZ-a", kratko su nam odgovorili. Zatim smo ih pitali je li Filip Mihalić bio član njihove stranke, i ako jest, u kojem je trenutku i iz kojih razloga prestao biti članom. Do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. 

Pročitajte više