FOTO Ovo je osumnjičeni za ubojstvo Britanca na Zrću

BRITANAC osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka na Zrću doveden je danas u policijsku postaju u Novalji na Pagu gdje će biti ispitan, nakon čega bi trebao prenoćiti u policijskom pritvoru u Zadru. Osumnjičenog 25-godišnjaka uhitila je jutros oko 9.30 sati granična policija na aerodromu Resnik kod Splita.

Zbog sumnji da je odgovoran za ubojstvo jednog i pokušaj ubojstva drugog sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će policija provesti u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom.

Policija je ranije izvijestila da istraživanje nastavlja "radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja".

Slijedi noć u pritvoru pa ispitivanje u Državnom odvjetništvu

Nakon ispitivanja u novaljskoj policiji osumnjičeni Britanac najvjerojatnije će biti predan pritvorskom nadzorniku u Zadru. Prije pokretanja istrage u petak će ga ispitati i državno odvjetništvo koje za osumnjičenog može zatražiti i istražni zatvor, o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

Zločin se dogodio ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu, u srijedu rano ujutro, kad se sukobilo više stranaca. U tom je sukobu ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena. Jedan je zbog težih ozljeda smješten u zadarsku bolnicu i više nije u životnoj opasnosti, dok lakše ozlijeđeni nije bio hospitaliziran.

Osumnjičeni Britanac navodno je u vezu sa zločinom doveden uz pomoć snimki nadzornih kamera. Za njim je raspisana potraga i obaviještene su sve policijske jedinice pa je uhićen prilikom granične kontrole, kada je pokušao napustiti Hrvatsku.

Sukob dviju skupina stranaca

Podsjetimo, jučer ujutro oko 5.30 ubijen je 26-godišnji Britanac. Još dvije osobe su ozlijeđene, dok se jedna bori za život.

Cijeli jučerašnji dan policija je tragala za osumnjičenim za ubojstvo, inače također državljaninom Velike Britanije.

Ubijeni mladić identificiran je kao 26-godišnji Ugo W. On je stradao nakon što se sa svojim prijateljima sukobio s drugom grupom mladića ispred noćnog kluba na Zrću oko 5.30 ujutro. Osim 26-godišnjaka, stradala su još dvojica državljana Velike Britanije - 26-godišnjak je teže ozlijeđen, a 22-godišnjak lakše.

Teže ozlijeđeni mladić prevezen je u zadarsku bolnicu i bori se za život. "Muškarac je imao nekoliko ubodnih rana na tijelu, opasnih po život. Sada je stabilno, ali i dalje životno ugrožen i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja", potvrdio je zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice Edi Karuc.

Prema zasad još uvijek neslužbenim informacijama, do sukoba između dviju skupina Britanaca došlo je zbog preprodaje droge. Navodno su dvije skupine danima dilale drogu na Zrću, a do sukoba je došlo nakon što su izbačeni iz noćnog kluba.

Pročitajte više