FOTO Ovo je policija pronašla kod navijača uhićenih zbog ustaških pjesama

Foto: MUP

SKUPINA navijača uhićena je jučer u Osijeku i Vinkovcima zbog incidenta na nedavnoj nogometnoj utakmici Hrvatske i Turske.

Policija je priopćila da je uhićeno 12 osoba. Podsjetimo, u završnici prvog poluvremena grupica navijača pjevala je stihove ustaške budnice: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom."

"Danas, 15. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske i vukovarsko srijemske uhićeno je 12 osumnjičenih osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske na 'Opus Areni' u Osijeku dana 12. listopada 2023. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe policija će dovesti nadležnom prekršajnom sudu. Daljnje kriminalističko istraživanje se nastavlja", objavila je policija jučer.

Danas su objavili novo priopćenje.

"Policijski službenici policijskih uprava vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske u sklopu nastavka kriminalističkog istraživanja, a temeljem naredbi Općinskog suda u Vukovaru, Vinkovcima i Osijeku, jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske uprave vukovarsko-srijemske obavili pretrage stanova i drugih prostorija kod 12-orice uhićenih osoba (rođeni od 1974. do 2003.) zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Tijekom navedenih pretraga policijski službenici su pronašli i oduzeli više komada zabranjenog oružja, zatim veću količinu pirotehničkih sredstava, znakovlje s obilježjima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda.

Vezano uz pronađene i oduzete predmete, kriminalističko istraživanje nastavljaju policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Od 12-orice uhićenih, jučer su četvorica okrivljenika dovedena na Općinski sud (Prekršajni odjel u Osijeku), dok se dovođenje preostalih okrivljenika nastavlja tijekom današnjeg dana", piše policija.

 

Pročitajte više