FOTO Pogledajte kako izgleda srednja škola u Obrovcu nakon poplave

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

SANACIJA prizemlja Srednje škole Obrovac uništenog u poplavi počela je u srijedu čišćenjem i dezinfekcijom, a u obrovačkoj osnovnoj školi poplava je oštetila sportsku dvoranu pa i ondje slijedi sanacija, priopćeno je iz Zadarske županije.

U srednjoj školi u prizemlju su uništeni šest učionica, zbornica, ured ravnatelja, tajništvo i računovodstvo. Nakon što se jutros voda povukla, školu je došlo čistiti oko 50 nastavnika i zaposlenika, mještana i bivših učenika. Nakon sušenja slijedi dezinfekcija da se ne bi širila zaraza, o čemu je škola danas dobila detaljne upute od Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo u Zadru.

Voda kroz zid ušla u sportsku dvoranu

Prema riječima ravnatelja Jurice Ćurka, školi je s više strana ponuđena pomoć pa se nada da će šteta biti brzo sanirana. Štoviše, s nastavom se planira krenuti prekosutra, u petak, ali samo na katu škole, gdje je 10 učionica. Tako je odlučeno ponajprije zbog maturanata kojima uskoro završava nastava, rekao je Ćurko.

U osnovnoj školi uništen je dio sportske dvorane u koju je voda ušla kroz zid te podignula parket. Treba isprazniti i očistiti i spremnik iz kojeg se zbog poplave počelo izlijevati loživo ulje.

Pročitajte više