FOTO Predstavnik Hrvata u Srbiji ogrnut srpskom zastavom gledao glasanje o Srebrenici

Foto: Instagram/Miloš Vučević

UN-ova Opća skupština danas je na sjednici usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Aleksandar Vučić izrazio je svoje nezadovoljstvo glasanjem u New Yorku tako što se ogrnuo srpskom zastavom. Nakon upozorenja osiguranja da je skine, poručio im je da njemu srpsku zastavu nitko neće uzeti.

Istovremeno, u Beogradu su Vučićevi ministri pozorno pratili glasanje. Srpski premijer Miloš Vučićević objavio je na Instagramu fotografije ministara ogrnutih u srpske zastave.

Predstavnik Hrvata u Srbiji sjedio ogrnut srpskom zastavom

"Sloga bit će poraz vragu! Uvijek slobodni, nikada poraženi! Podrška predsjedniku Aleksandru Vučiću u bespoštednoj borbi za naš narod i državu! Neka žive Srbija i Srpska u vječnost!", napisao je Vučević uz fotografije.

Među Vučićevim ministrima, ogrnut srpskom zastavom, sjedio je i Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije.

84 država  glasalo za, 19 bilo protiv

Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa.

Rezoluciju su predložile Njemačka i Ruanda, a sponzori su joj četrdesetak država, uključujući Hrvatsku koja je također glasala "za".

Osim Srbije, protiv su bile Rusija, Kina i Mađarska. Neke afričke i azijske države. Protiv su bile i Kuba te Nikaragva i Venezuela.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.