FOTO Saharski pijesak stigao nad Hrvatsku

Foto: DHMZ

Već se jutros nad Hrvatskom mogao uočiti saharski pijesak. Sve se to moglo vidjeti na satelitskim snimkama, i upravo zbog toga nebo bi moglo negdje biti mutno pa će vam se činiti kao da je oblačno. 

Kako su napisali iz DHMZ-a, najviše saharskog pijeska bit će u petak.

Toplinski val do subote

Pod utjecajem ogranka anticiklone u naše će krajeve s jugozapada postupno pritjecati sve topliji zrak. Stoga se, javio je DHMZ, sutra očekuje umjerena opasnost od toplinskog vala u većini krajeva, a u petak, kada je izgledno najtoplije u ovom tjednu, opasnost će nerijetko biti velika.

Kako se izračun za toplinski val radi svaki dan, za petak je u nekim dijelovima Hrvatske opasnost od toplinskog vala vrlo velika.

Pritom temperatura zraka tijekom noći i jutra u unutrašnjosti neće biti niža od 20°C, a na Jadranu nerijetko oko 25°C, moguće čak i malo viša. Najviše se pak dnevne vrijednosti očekuju oko 37°C, moguće mjestimice i više.

Toplinski će se val u većini područja vjerojatno nastaviti i u subotu, no s dotokom manje toplog, ali i vlažnijeg zraka porast će vjerojatnost za izražene pljuskove s grmljavinom, barem u sjevernim kopnenim predjelima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.