Foto: Sanela Rošker u vjenčanici se oprostila od svog dečka, zadnje žrtve križevačkog pokolja

SANELA ROŠKER, djevojka brutalno ubijenog Tihomira Matoića oprostila se od njega na groblju u Gorici Miholečkoj obučena u bijelu vjenčanicu. Osim 19-godišnjeg mladića, ova je djevojka u krvoločnom pohodu svoga strica Stjepana Roškera 28. veljače izgubila i oca Sinišu, mlađu sestru Jasminu i baku Đurđicu.

Prijateljice Tihomira Matoića i Sanele Rošker također su mladog Križevčanina ispratile u dugim bijelim haljinama, nastojeći smiriti njegovu neutješnu majku Dragicu koja se od sina oprostila ljubeći bijeli lijes, koji je položen do njezinog supruga, branitelja sahranjenog 1992. godine.

Sanela i njezina majka Snježana Rošker puštene su danas sa Psihijatrijskog odjela koprivničke Opće bolnice gdje im je nakon nezamislive obiteljske tragedije pružena pomoć kako bi prisustvovale oproštaju od mladog Tihomira Matoića - Tiše, te još tri člana obitelji koja su izgubili u subotu navečer. Oni će danas također biti pokopani. Sprovodu Tihomira Matoića, koji je okupio tisuću ožalošćenih, prisustvovali su i nogometaši NK Križevci te zagrebačkog Dinama.

Snježana Rošker se, podsjetimo, uspjela spasiti od ubojice skokom kroz prozor, a 20-godišnja Sanela se u vrijeme ubojstva nalazila u kafiću "Latino", u kojem je kao studentica zagrebačkog Filozofskog fakulteta povremeno radila. Svog dečka poslala je svojoj kući po CD-e, a onda je na njihovu kućnu adresu došao Stjepan Rošker.

C.D.
Foto: Ronald Goršić/ CROPIX

Pročitajte više