FOTO Sudac Krušlin izašao iz pritvora, pušten je da se brani sa slobode

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

SUDAC Darko Krušlin pušten je da se brani sa slobode, kao i braća Mamić, koja su u BiH, dok je dvojici osječkih sudaca Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću te poduzetniku Dragi Tadiću određen istražni zatvor.

> VIDEO Dva suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, jedan sudac pušten na slobodu

Vekiću je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, Kvesiću zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, a Tadiću zbog tih razloga, ali i mogućnosti bijega, jer ima i BiH državljanstvo.

USKOK je najavio žalbu na odluku suca istrage da odbije prijedlog za određivanjem istražnog zatvora sucu Krušlinu, dok odvjetnici ostale dvojice sudaca očekuju da će i njihovi klijenti uskoro na slobodu.

Za braću Mamić je odbijen istražni zatvor. Naime, kod njih je na snazi odluka o istražnom zatvoru u drugom slučaju. No USKOK je rekao da će se žaliti na odluku da se u ovom slučaju odbije istražni zatvor za Mamiće.

Krušlin uzeo Mamićev sat

USKOK je ranije danas priopćio da je Krušlin, kao prvostupanjski uskočki sudac, 22. studenoga 2016. godine došao u svečanu ložu maksimirskog stadiona, gdje se upoznao sa Zdravkom Mamićem i s njim se družio, unatoč tome što je znao da se na njegovu sudu vodi postupak protiv braće Mamić.

Mamić je Krušlinu stavio skupocjeni sat marke Audemars Piguet na ruku, kako je USKOK kazao, "u cilju da stekne njegovu naklonost da mu kao sudac pogoduje kada mu to bude potrebno". Krušlin je taj sat uzeo. 

 

Pročitajte više