FOTO Teško ozlijeđenu djevojku iz nesreće u Međimurju helikopterom prevezli u Zagreb

Foto: Međimurska županija

Zbog hitne potrebe za specijaliziranom medicinskom pomoći 21-godišnjakinji koja je teško stradala u prometnoj nesreći, danas je u Međimurju izveden prvi medicinski let helikopterom.

Njime je iz Čakovca u Zagreb prevezena djevojka koja je sinoć u sudaru dvaju vozila u naselju Peklenica kod Murskog Središća zadobila ozljede opasne po život. Hitni medicinski timovi iz Čakovca i Zagreba koordinirali su aktivnosti, kako bi osigurali siguran i brz transport.

"Ovo je značajan korak naprijed"

Kako su priopćili iz Međimurske županije, akcija zračnog transporta pacijentice organizirana je zahvaljujući Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, Županijske bolnice Čakovec i Ministarstva zdravstva, koje je nedavno osiguralo potrebnu opremu i resurse za ovakve intervencije.

Implementacija zračnog medicinskog prijevoza značajan je korak naprijed za zdravstvene usluge te će značajno poboljšati dostupnost specijalizirane medicinske skrbi za sve građane i omogućiti brže reakcije u hitnim slučajevima.

"Hitne službe trenutno raspolažu sa šest helikoptera i dva vojna"

Uspostava hitne helikopterske službe označava napredak u pružanju zdravstvenih usluga te se očekuje da će značajno smanjiti vrijeme reakcije u hitnim situacijama.

Hrvatske interventne službe trenutno raspolažu sa šest helikoptera za hitne medicinske letove, uz dva vojna helikoptera namijenjena intervencijama traganja i spašavanja. Uskoro će se službi na raspolaganje staviti još dva policijska helikoptera, ističe se u objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.