FOTO Pet opasnih islamista pobjeglo iz zatvora u Tunisu

Na fotografiji je Ahmed Malki. Foto: Facebook

PETORICA zatvorenika označenih kao opasni islamisti pobjegla su iz zatvora u Tunisu. Tuniško ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je njihove fotografije i pozvalo građane da daju sve podatke koje imaju kako bi spriječili potencijalne "terorističke činove".

Zatvorenici su pobjegli iz zatvora Mornaguia rano jutros, objavilo je ministarstvo na svojoj Facebook stranici. Reuters tvrdi kako je među bjeguncima i Ahmed Malki, zatvoren zbog ubojstva dvojice političara 2013. godine. Poznat je i pod nadimkom Somali, a služio je 24-godišnju kaznu za ubojstvo sekularnih političara Chokrija Belaida i Mohameda Brahmija.

Arapsko proljeće započelo u Tunisu

Navedena ubojstva gurnula su Tunis u političku krizu prisilivši vladu na konačnu ostavku. Među odbjeglim zatvorenicima je i Rayd Touati, za kojeg snage sigurnosti kažu da je sudjelovao u najnasilnijim napadima koji su potresli Tunis u proteklom desetljeću, piše BBC.

U Tunisu je započelo Arapsko proljeće kada je 2011. svrgnut dugogodišnji vladar Zine El Abidine Ben Ali. Međutim, zemlja se suočava sa sve većim političkim previranjima jer predsjednik Kais Saied pokušava preuzeti gotovo potpunu vlast.

Inače, jedan od najgorih napada u Tunisu dogodio se 2015., kada je naoružani napadač otvorio vatru na turiste koji su boravili u popularnom odmaralištu sjeverno od Soussea ubivši 38 ljudi.

Pročitajte više