FOTO U Sarajevu odana počast Navalnom. Čovjek uništio njegovu fotku: "On je fašist!"

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas je na trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu položeno cvijeće u znak počasti preminulom ruskom lideru opozicije Alekseju Navalnom. 

Na trgu su zapaljene i svijeće uz fotografiju Navalnog i citat na ruskom jeziku: "Pobijedit će onaj tko slijedi istinu", piše Klix. "Navalni je ubijen u ruskom zatvoru", navedeno je u opisu.

Prolaznik uništio fotografiju Navalnog i vikao da je on fašist

Odavanje počasti Navalnom u Sarajevu nije prošlo bez incidenta jer je prolaznik uništio fotografiju pokojnog ruskog opozicionara te vikao da je Navalni fašist.

Nakon toga je na mjesto događaja došla i policija.

Uzrok smrti Navalnog još nije utvrđen

U petak je ruska Federalna zatvorska služba priopćila da se Navalni, koji je od 2021. zatvoren zbog optužbi za prevaru i nepoštivanje suda, nakon šetnje osjećao loše. Naveli su da je gotovo odmah nakon toga izgubio svijest te nedugo nakon toga umro.

Iz zatvora su rekli da su pokušali reanimirati Navalnog, ali da nisu uspjeli, pa su bolničari konstatirali njegovu smrt. Navalni je završio na liječenju u bolnici nakon pritužbi na neuhranjenost i drugih problema nastalih zbog navodnog zlostavljanja u zatvoru.

Ruski istražitelji još nisu utvrdili uzrok smrti Alekseja Navalnog niti je jasno koliko će vremena trebati da se donesu službeni zaključci, rečeno je danas njegovoj majci.

Supruga Navalnog Julija izjavila je da je Putin njezinog muža ubio novičokom.

Pročitajte više