FOTO U Zagrebu srušen opasan dimnjak, sve je trajalo osam sati

URED za upravljanje u hitnim situacijama objavio je danas poslijepodne da se u Zagrebu pod njihovom kontrolom ruši dimnjak.

"Ured za upravljanje u hitnim situacijama je na terenu i koordinira intervencijom uklanjanja opasnog dimnjaka na lokaciji Masarykova ulica 8 do 10. Za pješake je zatvoren prolaz Sestara Baković, a promet je obustavljen od Gundulićeve do Preradovićeve ulice. Ured za upravljanje u hitnim situacijama je angažirao tvrtke Jumar i Odak s građevinskom mehanizacijom, dizalicom i kamionom s košarom i kranom, za uklanjanje dimnjaka. Budući se radi o vrlo kompleksnoj intervenciji na terenu su i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, HGSS - stanica Zagreb, tvrtke Jumar i Odak i Ured za upravljanje u hitnim situacijama", stoji u objavi Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Dimnjak uklonjen nakon osam sati

Večeras su objavili da je dimnjak uklonjen. Kažu da je sve trajalo osam sati.

"Intervencija uklanjanja opasnog dimnjaka u Masarykovoj ulici je završena, iako je zgrada pretrpjela ozbiljna oštećenja. Podsjećamo da se radilo o kompleksnoj intervenciji koja je trajala preko osam sati. Prolaz Sestara Baković je otvoren za pješake, a promet je normaliziran od Gundulićeve do Preradovićeve ulice. Ured za upravljanje u hitnim situacijama zahvaljuje svim službama i tvrtkama koje su sudjelovale u intervenciji i to: Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Grada Zagreba, HGSS - stanici Zagreb, tvrtkama Jumar i Odak, komunalnom redarstvu i Policijskoj upravi zagrebačkoj", stoji u objavi UHS-a.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama je na terenu i koordinira intervencijom uklanjanja opasnog dimnjaka na lokaciji...

Objavljuje Ured za upravljanje u hitnim situacijamaNedjelja, 3. siječnja 2021.

Pročitajte više