Visoki ukrajinski dužnosnik objavio slike: "Ovo se događa u Poljskoj. Očekujem kazne"

Foto: X

Oko 160 tona ukrajinskog žita uništeno je na poljskome željezničkom kolodvoru u jeku velikih prosvjeda poljoprivrednika, a visoki ukrajinski dužnosnik je taj čin nazvao "neodgovornim činom koji prolazi nekažnjeno".

Poljski poljoprivrednici koji ovaj mjesec prosvjeduju protiv, kako su kazali, nepoštene konkurencije iz Ukrajine i propisa Europske unije o zaštiti okoliša, blokirali su autoceste i granične prijelaze s Ukrajinom te su prosuli ukrajinsko žito iz željezničkih vagona.

"Ove slike pokazuju 160 tona uništenoga ukrajinskog žita. Žito je bilo u tranzitu prema luci Gdanjsk, a zatim prema drugim zemljama", objavio je zamjenik premijera Oleksandr Kubrakov na X-u, objavivši niz fotografija na kojima se vidi gomila tereta prosutog iz željezničkih vagona. "Ovo je četvrti slučaj vandalizma na poljskim željezničkim kolodvorima. Četvrti slučaj koji nije kažnjen i neodgovoran je", napisao je Kubrakov.

Lidia Kowalska, glasnogovornica policije iz sjevernoga poljskog grada Bydgoszcza, rekla je da se incident dogodio u obližnjem selu Kotomierz i da je rasuti proizvod koji se transportirao zapravo kukuruz.

"Detalji i okolnosti se istražuju", rekla je Reutersu. "Dojavu o prosutom teretu dobili smo u 09:30. Pokazalo se da se radi o osam vagona."

Pročitajte više