FOTO Vozač hitne pomoći u lisicama doveden na sud

Foto: Darko Tomas / CROPIX

VOZAČ Hitne pomoći koji je u srijedu navečer pregazio troje maloljetnika na Bundeku, u lisicama je doveden na saslušanje pred suca na Županijski sud u Velikoj Gorici. 62-godišnjeg vozača se sumnjiči da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, objavila je ranije zagrebačka policija.

Podsjetimo, djelatnici hitne pomoći su u srijedu oko 21:45 u svom vozilu marke Volkswagen Crafter pružali liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju. Nakon toga je 62-godišnji vozač krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz, ali je u tom trenutku vozilom pregazio troje maloljetnika koji su sjedili na travi. 

Dječak najgore prošao

Ozlijeđenom maloljetniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti. Dr. Tomislav Baotić, specijalist abdominalne kirurgije, nakon nesreće je komentirao stanje ozlijeđenog dječaka. 

"Zadobio je teške, pa i za život opasne ozljede. Osim ozljeda vratne kralježnice i drugih ozljeda, najveći je problem u cirkulaciji u žilama koje prolaze kroz vratnu kralježnicu", rekao je Baotić dodajući da je, iako dječak nema ozljeda glave, došlo do promjena na mozgu zbog cirkulatornih poremećaja. "Sad moramo vidjeti jesu li te promjene trajne ili su privremene", kazao je. 

Vozač nije bio pijan

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba​ izrazio je dan nakon nesreće žaljenje zbog događaja, dodavši kako se nadaju brzom oporavku ozlijeđenih. Iz Nastavnog zavoda potvrdili su kako je tim hitne medicinske pomoći na Bundek pozvan oko 21:30 radi intervencije prema maloljetnoj ženskoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju. 

Na mjestu događaja policija je obavila očevid i obavijesne razgovore s članovima tima hitne pomoći, što je službeno zabilježeno. Vozač koji je upravljao vozilom hitne pomoći je alkotestiran te je izostala reakcija na alkohol, a riječ je o novom vozilu koje je nabavljeno prošle godine.​
 

Pročitajte više