FOTO Vozači, oprez! Na autocesti prema Splitu se prevrnuo brod, na Svetom Roku kolona 8 km

Foto: Čitatelj

ZBOG prometne nezgode (prevrnuta brodica) na autocesti A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, na 235. km (vijadukt Baričevići) u smjeru Splita vozilo se suženim kolnikom, otežano, uz ograničenje brzine i u kolonama.

Brod je u međuvremenu uklonjen te je otvoren tunel Sveti Rok u smjeru Splita, no zbog gustog prometa vozi se usporeno, u koloni od 8 kilometara.

Zbog rasutog tereta na autocesti A1 između čvorova Pirovac i Benkovac u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 40km/h.

Povremeni su zastoji na čvoru Matulji (A7) u smjeru Opatije/Istre.

 


 

Pojačan je promet na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici u oba smjera, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), kod tunela Učke u smjeru Rijeke, na autocesti A7 kod čvora Matulji i na cestama u Istri.


Na GP-ima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km.

Na naplati Lučko, na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko 0,5 km. Pojačan je promet i na ulazu prema Karlovcu, no nema dužih čekanja. Na naplati Demerje nema čekanja.

Pojačan je promet i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera i Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, na autocesti A7 GP Rupa-Diračje kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu, otoku Krku, na Istarskom ipsilonu te u većini trajektnih pristaništa prema otocima. Na naplati Lučko moguća su čekanja na ulazu prema Karlovcu.

Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, osobito tijekom vožnje u koloni.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj Hrvatskoj.

Pročitajte više