FOTO Zagađeno more kod Ližnjana, nevrijeme sprječava čišćenje

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

LUČKA kapetanija Pula izvijestila je o površinskom onečišćenju mora i morskog okoliša ugljikovodicima kod Ližnjana, navodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dojava o onečišćenju u LK Pula zaprimljena je jutros, 13. studenoga, u 8:26. Službenici pulske Kapetanije odmah po dojavi izvršili su terenski nadzor, kojim su ustanovili površinsko onečišćenje mora i morskog okoliša ugljikovodicima (trenutno nepoznatog tipa) na poziciji između Rta Uljeva i južnog dijela uvale Kuje, na području Ližnjana.

Čeka se smirivanje vremena

Nakon dovršenog terenskog nadzora iz LK Pula o događaju su obaviješteni članovi Županijskog operativnog centra Istarske županije (ŽOC). Trenutni vremenski uvjeti na području onečišćenja izuzetno su nepovoljni (vjetar jačine oko 30 čvorova, i valovi visine oko jednog metra), stoga će aktivnosti na uklanjanju onečišćenja započeti po smirivanju nevremena.

Lučka kapetanija Pula u suradnji s drugim službama nadležnima za postupanje u slučajevima onečišćenja mora i morskog okoliša provodi očevidne i istražne radnje, s ciljem utvrđivanja uzroka onečišćenja i točne količine izlivenog polutanta.

Pročitajte više