FOTO Šunjerga je hladnokrvno majci i ocu ispalio metak u potiljak, a javnost neće smjeti biti na ročištima

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

DANAS je u Zadru započelo suđenje Tinu Šunjergi, 19-godišnjaku optuženom da je u ožujku prošle godine u Čistoj Velikoj ubio svoje roditelje Silvanu i Marina.

Sutkinja isključila javnost


Sutkinja Sandra Radanović javnost je isključila na zahtjev odvjetnika ubijenih roditelja, s čime su se složili i odvjetnici optuženog Tina Šunjerge, ali i tužiteljstvo.

Na optuženičkoj klupi je i ubojičin suoptuženi prijatelj I. Š. koji je bio u automobilu kada je Tin majci pucao u glavu, a optužen je za neprijavljivanje kaznenog djela.

Stavlja mu se na teret ubojstvo roditelja iz osvete

 
Šunjergi stavljaju na teret da je 25. ožujka prošle godine, između 14,30 i 17 sati ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.
 
On je tog dana iz sefa obiteljske kuće uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i, lažući mu, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Zajedno su otišli u polje gdje je bila Tinova majka Silvana koja ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo. Tin Šunjerga sjedio je na stražnjem sjedištu, odmah iza majke, te joj je oko 16,30 sati tijekom vožnje uperio pištolj u glavu i ubio je. Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj pobjegao je kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku.
 
Maksimalna kazna je 50 godina zatvora
 
Šunjerga se s tijelom u vozilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo majke, a onda se, u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj gdje je oko 17 sati došao u garažu u kojoj je bio njegov otac, inače policijski službenik. Šunjerga je prvo u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u predjelu potiljka glave.
 
Šunjerginog 20-godišnjeg prijatelja, koji je pobjegao iz automobila kad je vidio kako ovaj ubija majku, Županijsko državno odvjetništvo tereti za neprijavljivanja tog teškog kaznenog djela.
 
Maksimalna kazna koju Šunjerga može dobiti za ubojstvo roditelja, u slučaju da ga sud proglasi krivim, 50 je godina zatvora.

Pročitajte više