Fotografa usred natjecanja probolo bačeno koplje

FOTOGRAF Ryan MCGeeney nije se uplašio kad mu je tijekom sportskog natjecanja bačeno koplje probolo nogu, već je napravio ono što najbolje zna - fotografirao.

"Što nisi to fotografirao, bilo bi prvo pitanje koje bi mi postavio urednik", objasnio je poslije fotograf lista Standard Examiner. 33-godišnji McGeeney je bivši marinac koji je proveo šest mjeseci u Afganistanu i dok je fotografirao natjecanje slučajno je prešao sigurnosnu liniju. Koplje ga je pogodilo ispod koljena, prošlo je kroz kožu i izašlo na drugu stranu.

"Nije bilo previše bolno, imao sam sreće što nije pogodilo ligamente ili tetive", kazao je. Većina koplja mu je bila izvađena na mjestu događaja dok je manji dio uklonjen u bolnici pri čemu je zaradio 13 šavova.

"Prvo što sam pomislio bilo je 'Hvala ti Bože što smo ponijeli rezervno koplje'", bio je komentar srednjoškolskog trenera Richarda Vancea.

Slična nesreća prošle godine u Rimu

Slična nesreća dogodila se u srpnju prošle godine na atletskom mitingu Zlatne Lige u Rimu kada je finski bacač koplja Tero Pitkamaki kopljem u rebra pogodio 28-godišnjeg francuskog skakača Salima Sdirija. Fincu je koplje prilikom izbačaja iskliznulo iz ruke, izletjelo iz sektora i pogodilo nesretnog Sdirija dok se zagrijavao pokraj atletske staze. Bacač koplja ipak je nastavio natjecanje, a francuski atletičar s ranom dubokom 4 centimetra prevezen je u bolnicu. Na sreću, nije imao težih oštećenja.

J.M.
Foto: Standard Examiner

Pročitajte više