Francuska angažirala "superšpijuna" za lov na Gotovinu

PHILIPPE RONDOT, francuski špijun koji je 1994. uhvatio najpoznatijeg terorista na svijetu, Carlosa "Šakala", dobio je novi zadatak – locirati skrovište odbjeglog hrvatskog generala Antu Gotovinu.

Kako piše tjednik Globus, Rondota je angažirala francuska vlada zbog pritiska glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, a novinari Jutarnjeg lista dobili su potvrdu ove informacije iz kruga osoba u vlasti koje rade na lociranju Ante Gotovine.

Francuski "superšpijun" je i ranije surađivao s Carlom del Ponte, a navodno se radi o jednom od najboljih francuskih agenata. U opticaju je jedna jedina crno-bijela fotografija misterioznog špijuna, Francuza navodno nisu vidjeli ni novinari koje je nedavno spasio iz zarobljeništva u Iraku.

Jedan od ranijih slučajeva suradnje s Carlom del Ponte odnosi se na slučaj uhićenja Momčila Krajišnika, naime ta je akcija organizirana po nalogu Philippea Rondota.

Jedina pouzdana informacija o angažmanu francuskog špijuna govori da se on trenutno ne nalazi u Zagrebu, a da bi se strani obavještajci mogli uključiti u potragu za Gotovinom nagoviješteno je još početkom godine na sjednicama Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte više