Francuski ministar obrane: Rusima ne ide u ratu pa prijete našim avionima

Foto: EPA

Francuski ministar oružanih snaga Sébastien Lecornu danas je izjavio da je Rusija izravno zaprijetila francuskom avionu nad Crnim morem, prenosi Politico.

"Pred mjesec dana ruski sustav kontrole leta zaprijetio je da će srušiti francuski avion koji je letio nad Crnim morem, iako je bio u međunarodnoj slobodnoj zoni kojom patroliramo", rekao je na francuskom RTL radiju.

Lecornu tvrdi da je sve agresivniji stav Rusije rezultat problema na bojištu u Ukrajini. "To vuče korijene od Hladnog rata, a sad vidimo povratak agresivnog ruskog stava", rekao je i dodao da se Rusija "igra s granicama".

Ruski ratni brod nedavno se usidrio u Baie de Seine na sjeveru francuske na samom rubu teritorijalnih voda kako bi "prestrašio" Francusku, komentirao je Lecornu.

Francuski ministar danas će po prvi put posjetiti Armeniju. Armenija raskida svoj povijesni odnos s Rusijom, što Francuska želi iskoristiti da poveća utjecaj prema bivšim ruskim saveznicima, koji uključuju i Moldaviju i srednjoazijske zemlje. S Lecornuom u Armeniju putuju i zastupnici obrambenih kompanija MBDA, Nexter, Safran, Thales i Arquus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.