Želi na izborima pobijediti Kajtazija: "Romi trebaju nekog tko će brinuti o njima"

Foto: HINA/ Ozren Špiranec/ tm

Predstavnik romske manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji Franjo Horvat izjavio je danas kako je njegovim "sunarodnjacima dosta načina na koji ih je u saboru zastupao Veljko Kajtazi" pa najavljuje svoju kandidaturu na predstojećim izborima.

"Veljko Kajtazi je prije zadnjih izbora mnogo obećavao svojim sunarodnjacima, ali od svega čime ih je mamio da zaokruže njegovo ime na listi, malo je ili gotovo ništa odradio", kazao je Hini Franjo Horvat.

Smatra da je sazrelo vrijeme da Rome u saboru predstavlja čovjek koji će brinuti o njima te da je upravo on ta osoba. Stoga najavljeno raspuštanje sabora za 22. ožujka vidi kao startnu poziciju za promjene u javnim politikama prema nacionalnim manjinama, poglavito romskoj.

"Uvjeren sam da imam gotovo 100-postotnu podršku"

"Unazad dva mjeseca obišao sam sva romska naselja sjeverozapadne Hrvatske i uvjeren sam da u njima imam gotovo 100-postotnu podršku kao zagovornik njihovih interesa u budućem sazivu sabora“, rekao je Horvat i kazao da će mu ta podrška biti dovoljna za ulazak u predstavničko tijelo.

Dometnuo je da svakodnevno "provodi vrijeme sa svojim sunarodnjacima kojima objašnjava važnost školovanja, a nemali broj njih je zaposlio kako bi stali na vlastite noge i zarađenim novcem prehranjivali obitelj".

Franjo Horvat postao je široj javnosti poznat kad je uzbunio cijelu Hrvatsku zbog toga što je policiji još uvijek nepoznata osoba preko noći teškim strojevima porušila romsko naselje u Drnju u Koprivničko-križevačkoj županiji.

I ranije je imao ambiciju ući u sabor, no u toj ga je namjeri omela upravo kandidatura Veljka Kajtazija.

Pročitajte više