Frankfurtske vlasti zabranile Hells Angelse: To su kriminalci, a ne motociklisti

VLASTI njemačke savezne države Heesen odlučile su zabraniti dvije frankfurtske udruge Hells Angelsa i zaplijeniti njihovu imovinu. Podsjetimo, prošlog petka je policija zatvorila dva rokerska kluba u Frankfurtu, a danas je stiglo objašnjenje kako se zapravo radi o suzbijanju "kriminalne organizacije" Hells Angels.

"To nisu motociklističke udruge, to su organizirane kriminalne organizacije, a njihovi članovi stalno su u sukobu sa zakonom, od oružanih incidenata do dilanja droge, pa čak i ljudi. Oni su zavladali ulicom što vam može potvrditi podatak da u prosjeku od 10 uhapšenih ljudi u našoj pokrajini, jedan uvijek ima veze s motociklističkom organizacijom", kazao je ministar unutarnjih poslova pokrajine Hessen Boris Rhein

Kao što je već rečeno, policija je zaplijenila svu imovinu Hells Angelsa, no zanimljivo je da nitko od 180 prisutnih bajkera nije priveden. Njemački mediji su to protumačili kao pokušaj ministra da na jeftin način skupi političke bodove, bez da ponudi pravo rješenje situacije. Osim toga, u policijskom snimanju razgovora pripadnika Hells Angelsa, o ministru se pričalo kao o čovjeku spremnom za suradnju. On je pak takve indicije nazvao neprihvatljivima i smiješnima.

Hells Angelsi su osnovani U Kaliforniji prije 60 godina i imaju podružnice diljem  svijeta. Nakon kultnog incidenta na koncertu Rolling Stonesa 1969. godine, ovo su najteže optužbe na njihov račun.

Pročitajte više