Friščić: Gay parovima nećemo dopustiti da se vjenčaju i usvajaju djecu



"PRVA točka našeg programa je obitelj i zbog toga nas napadaju. Nismo voljni mijenjati zakone koji određuju što je bračna zajednica", kazao je Josip Friščić. HSS se, tvrdi predsjednik te stranke, protivi istospolnim brakovima, iako protiv homoseksualaca nema ništa.

"Nemam problem da se drže za ruke i šeću ulicom. Ali nećemo dozvoliti da se on i on ili ona i ona mogu vjenčati. To nije bračna zajednica. Ako nas to čini konzervativcima, onda smo konzervativci. Nećemo im dopustiti niti da usvajaju i odgajaju tuđu djecu", kazao je Friščić na predizbornom skupu HSS-a u Koprivničkom Ivancu.

Zajedno s Friščićem na skupu je bio i Damir Bajs, koji je hvalio HSS-ove uspjehe u Podravini. Bajs tvrdi da upravo HSS-ovom zaslugom država i dalje ima vlasnički udio u Podravci.

"Kada su počele afere oko Podravke, mnogi su nas pitali zašto ne prodamo tu firmu, koja je bila u velikim problemima. Vlada je bila spremna prodati Podravku, ali HSS se s tim nije složio. Danas, kada se Podravka izvukla iz problema, naše se zalaganje više nigdje ne spominje", rekao je Bajs.

Pročitajte više